zaterdag 17 december 2011

De eerste recensie...

En 't is nog positief ook! Nice! :-)

Van stripelmagazine.be:

Alexander De Grote – Bart Proost – Brabant Strip VZW

"Tijd voor een bekentenis. Jaren geleden wezen we op basis van enkele pagina’s de strip “Alexander De Grote” af voor Plots Stripmagazine. Ten onrechte blijkt nu. In ons voordeel spreekt echter dat wat de strip echt goedmaakt pas overduidelijk wordt als je een tiental afleveringen gelezen hebt.
Eerst en vooral valt de goed uitgewerkte cast op. In deze historische sitcom is de hiërarchie van de personages zeer belangrijk: Alexander zelf die met een minderwaardigheidscomplex sukkelt, de kruiperige en soms spottende leermeester Aristoteles, de bazige echtgenote: stuk voor stuk doordachte en effectieve personages.

Ten tweede zijn er de historische gebeurtenissen rond Alexander die Bart Proost een eigen humoristische draai weet te geven in zijn gags.
Proost kleurt zijn hoekige tekeningen in met pasteltinten en weet zelfs zijn kleurgebruik een eigen stijl mee te geven door niet enkel de lege vlakken maar ook de lijnen zelf te kleuren.

Proost slaagt erin een humorstrip te maken die iedereen in het gezin kan lezen zonder te braaf of saai te worden en dat valt niet zoveel voor. Aangenaam leesvoer voor alle leeftijden dus."


Oh ja, en hierbij ook nog wat lokale krantenartikels: promotie alom!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten