maandag 7 december 2020

Project 'Kaspar Hauser' in Bib & CC Diepenbeek

Vanaf zondag 27 september 2020 kon je in de bib van Diepenbeek de mooie expo 'Kaspar Hauser: het kind van Europa' bezoeken, gebaseerd op het stripboek...

Even de feiten op een rijtje:
  • Geslaagde Kaspar-lezing door Verhast in De Plak: check.
  • Boeiende Kaspar-huurexpositie in de bib: check.
  • Creatieve signeersessie van de Kaspar-strips door de auteurs: check.
De expositie was een hele maand te bewonderen en op 14 oktober (14u00) was er ook nog een leuke gratis workshop voor kinderen in GC De Plak. 
Tekenaar Bart Proost verzorgde - in het teken van de lopende 'Kaspar Hauser'-stripexpositie in de bibliotheek te Diepenbeek - een leuke workshop voor kinderen.
Op een tweetal uurtjes tijd vertelde Bart niet alleen hoe strips eigenlijk worden gemaakt, maar hij gaf de aanwezige kids ook een karrenvracht tips om hun eigen stripfiguur te ontwerpen: schetsen, expressies, houdingen, details, ... Alles passeerde de revue!
En de kinderen? Die vertrokken tevreden naar huis, met een heuse bundel, een paar presentjes en natuurlijk... met hun eigen striptekeningen. 


 

En nu... mogen de andere bibliotheken enthousiast komen aankloppen voor reservaties in de nabije toekomst: meer info via bartproost@yahoo.com! Tag gerust uw lokale bibliotheek in een reactie hier onderaan. Zo komen we binnenkort misschien ook uw richting uit?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten