zondag 3 mei 2020

Kaspar Hauser in Diepenbeek; de strip, de expo, de lezing, de workshop!

Eind september en bijna heel oktober kan u terecht in de openbare bibliotheek van Diepenbeek voor een mooi strip-project rond 'Kaspar Hauser'. 
Het verhaal van Kaspar Hauser zal jong en oud kan boeien. Als strip, maar ook als expo en als lezing. Deze combinatie (boek / expo / lezing / workshop) zal een absolute meerwaarde zijn voor dit project!

We ontmoeten u graag op de mooie, gloednieuwe huurtentoonstelling over 'Kaspar Hauser' van zaterdag 26 september t.e.m. zondag 25 oktober 2020 tijdens de openingsuren van de bib.

Een interessante, knappe en leerrijke tentoonstelling over Kaspar Hauser ('Het kind van Europa'): de expo toont banners, attributen en een educatief dossier, gebaseerd op het internationaal gepubliceerde graphic novel 'Kapsar Hauser: in het oog van de storm'.

U bent ook zeer welkom op de Kaspar-lezing (door kenner & scenarist Stijn Verhaeghe) - met signeersessie van het stripverhaal door alle auteurs - op zondag 27 september 2020 om 14u00.

Germanist en scenarist Stijn Verhaeghe geeft een multimediale lezing over het mysterieuze & historische figuur Kaspar Hauser, als ook over de beeldvorming rond 'het kind van Europa'. Zo wil hij de actuele relevantie van Kaspar Hauser aantonen. De lezing wordt geïllustreerd a.h.v. exclusief materiaal uit de strip 'Kaspar Hauser'.

Na de lezing volgt een korte vragenronde maar ook een heuse signeersessie met de auteurs van de graphic novel 'Kaspar Hauser: in het oog van de storm', zijnde Verhast (Verhaeghe), Proost & Criva.

En dan is er voor de jeugd ook nog de workshop 'strips tekenen' (door tekenaar & kunstleerkracht Bart Proost) op woensdag 14 oktober 2020 om 14u00.

Leer stripfiguren tekenen met Bart Proost, ervaren kunstleerkracht én tekenaar van strips zoals 'Kaspar Hauser', 'Alexander De Grote', enz... Deze interactieve workshop is geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar: op een kleine twee uurtjes tijd leer je allerlei handige tips om je eigen stripfiguren te ontwerpen en te tekenen...











Geen opmerkingen:

Een reactie posten